Ordf Bergakungen

Janurban Modigh ordförande i HSB Brf Bergakungen bolggar om händelser och annat som berör bostadsrätter i allmänhet och Bergakungen i synnerhet.

Trädgårdsskötsel i Bergakungen

Kategori: Allmänt

… så var det då dags för 2013 års första trädgårds aktivitet. Ett 25 tal tappra Bergakungar var på plats en solig och varm lördagförmidag (den första i månaden maj). Samling kl. 10.00 med kaffe, saft och avprickning. Anna Kustenberg hade väl förberett dagens aktiviteter. Ny jord fanns på plants (fast kanske lite kall eller isig), nya krukor och växter. Bl. a två Japanska körsbärsträd som förhoppningsvis kommer att förgylla vår närmiljö, den som lever får se (dvs. om träden överlever i våra rabatter).

 

Lördagens arbete gick mycket ut på att klippa buskarna 41-49 samt att räfsa massor med löv. Detta blev också gjort och vi fyllde en hel container med löv och ris. Bra jobbat alla som var med. Kul att se så många nyinflyttade denna gång. Det är alltid väldigt trevligt att knyta kontakt med nya boende i Bergakungen och höra hur de trivs i Finntorp i allmänhet och Bergakungen i synnerhet.

 

En fundering som man alltid ställer sig är: ”hur skall man kunna få med flera medlemmar, och vad har de som aldrig varit med för motiv för detta?”. Är det så att man inte bryr sig och där med att det inte spelar någon roll om vi höjer avgifterna med 5% eller är det bara otur att vi valde fel tid. Vi kanske skall ändra konceptet något och t ex avsluta med ett grillparty på berget med partytält och allt!

 

En sak som är säkert är att vi som var där hade det mycket trevligt och kände oss stolta för vad vi åstadkom. Du som läser detta, har du något tipps om hur vi skall få fler medlemmar att var intresserade att vara med. Att bry sig om sin när- och boende miljö är viktigt idag. Man kan både påverka miljö och kostnader. Så hör av dig med dina tankar, antingen här direkt som en ide på bloggen eller mejla till [email protected] eller någon i styrelsen.

 

Vi hörs

Janurban

Kommentarer


Kommentera inlägget här: