Ordf Bergakungen

Janurban Modigh ordförande i HSB Brf Bergakungen bolggar om händelser och annat som berör bostadsrätter i allmänhet och Bergakungen i synnerhet.

Jag är ett Zlatan fan …

Kategori: Allmänt

Igår kväll att jag som vanligt klistrad framför TV4 Sport och tittade på Milan och Zlatan. Det stunder som jag har när jag fåt titt på honom och han gör mål eller slår sina fenomenala framspelningar ger en energikick som jag lever länge på. Eller varför inte när vi ett 20 tal satt uppe i föreningslokalen och tittade på el Classico (mötet mellan Real Madrid och Barcelona). På storduk, i HD och med surround ljud. Zlatan gör entré i andra halvlek och sätter matchens ända mål. 20 man stod upp och skrek rakt ut, adrenalinet pumpade som aldrig för och man levde gått på detta under flera veckor framöver.

 

Hur uppstod då denna förälskelse till Zlatan? Tja det böjande väl med att jag följt Ljungberg och Henke Larsson några år på de TV kanaler jag betalade dyrt för. När Zlatan sedan skrev på för Juventus började jag att titta på deras alla matcher. Det var roligt att själv bilda sig en uppfattning om vem han var och hur han spelade till kontrast till alla förståsigpåare som fanns i svenska tidningar och TV. Zlatan lämnar ju sällan någon sportjournalist oberörd.

 

Jag upptäckte snara att min bild av Z och hur han spelade inte riktigt stämde med massmedias. Det var väl så att jag i mång stycken kunde identifiera mig med Z och byggde upp någon form av personligt förhållande till honom. Jag upptäckte också att jag delade detta förhållande till många andra. Vilket ofta har lätt till glada och uppiggande samtal. ”såg du hans klack i lördag … ” Inte för att jag har svårt att få kontakt med människor, men detta vara ju ett ämne som var okomplicerat. Jag menar: antingen är man för eller emot. Något mellanting har jag aldrig träffat när det gäller honom.

 

Något som jag fångats av är Zlatans förmåga att: kämpa, strida, utveckla sig och att våga vara stolt och sig själv. En hel del egenskaper som jag kan se hos mig själ. Att vara ”osvensk”, vad det nu är, är väl något som jag ofta strävar efter och det är ju detta man säger om Z så …

 

Jag har nyligen läst has bok (som jag varmt rekommenderar) och där slogs jag av vilken otrolig väg han har gått. Att han överhuvudtaget överlevde och kunde ta sig från Rosengård. Pappan super, syrran knarka och kompisarna själ och knarkar. När jag läser om hans kämpande får jag energi och distans till min pågående behandling. Jag får något att relatera till ser fram emot att Zlatans nästa match och att min behandling snart skall vara över med tillförsikt.

 

Harebara JUM

Tack

Kategori: Allmänt

glöggafton

Kategori: Allmänt

Fredag kväll, äntligen får man sätta sig ner i soffan framför dumburken och ”softa”. När jag kom hem i eftermiddag hängde en bukett blommor på dörren. På ett kort stod det: ”Stort tack för trevlig glöggfest i fin samvaro. /Eva/Elly. God jul och Gott Nytt År önskar Ella och Eva i 53-an.”

 

Att sitta med i en Bostadsrättsförenings styrelse innebär en hel del jobb, men också mycket att glädjas över. Kortet och blommorna är en sådan sak som värmer och i alla fall för min del genererar en ”adrenalin kick”. Men det är väl inte denna sida som man kan berätta om när man sitter i en valberedning och försöker få ihop kandidater till en styrelse. Men så har jag upplevt det många gånger och särskilt här i Bergakungen, dvs att man får mång positiva reaktioner från mång boende.

 

Annars så var torsdagen och vår glöggafton mycket trevlig. Medlemmar som bott länge i föreningen kom och flera nya. Den enda jag saknade var Lennart i 37:n, han brukar alltid var med. Det kändes lite synd att vi inte har mäktat med att göra detta oftare. Men det är ju aldrig för sent att ändra sig.

 

På föreningsfronten så närmar vi oss nu ett nytt verksamhetsår. Om man vill motionera till årsmötet skall motionerna var inne senast den 31 december 2011. Styrelsen sitt just nu i förhandlingar med HSB om nya förvaltningsavtal. Snar är det dags att börja skriva på verksamhetsberättelsen. Vi planerar att ha årsmöte den 23 februari.

 

Så till nästa inlägg, sköt om er alla …

Janurban

missa inte Bergakungens Glöggkväll mm.

Kategori: Allmänt

Hej Blogg det var ett tag sedan. Det är ganska mycket att stå i just nu. Privat ränner jag ut och in på Radiumhemmet och SÖS, mår bra ändå men jag längtar till våren då det hela skall vara över. Jag får många positiva rektioner från min omgivning i allmänhet och er all ”goa” grannar i synnerhet. Det hela känns en smula surrealistiskt, jag menar ”här är jag i min bästa ålder, mår som en kung men skall ändå till ett sjukhus för strålbehandling”.

Nog om detta.

 


 

Nu är två av de nya lägenheterna sålda. För att hjälpa till i försäljningen kommer den tredje lägenheten att stylas (dvs. möbleras inför visning). Som ni säker har märkt eller snart kommer att märka så har man börjat resa ställningar kring skorsten och arbetet med att sänka skorstenen är alltså nu igång.

 


 

På torsdag är det Glöggkväll i Bergakungen. Vi kommer att bjuda på olika sorters glögg, från de traditionella med alkohol som serveras varma till de nya moderna som med fördel dricks kalla samt de olika sorterna alkoholfria som numer finns. Det kommer att finnas pepparkakor och lussebullar från Finntorps bageri samt kaffe för den som så önskar.

 

En av orsakerna till glöggkvällen är att vi vill värva nya medlemmar till styrelsen. Som vi informerat om i infobladet så söker vi en ny sekreterare och en person med ekonomisk inriktning. Den tredje med intresse för trädgården har vi redan hittat (men det finns självklar plats för fler, man kan ju alltid dela på sysslorna).

Hur är det då att vara med i en bostadsrättsförenings styrelse? Tja det är väl som allt annat här i livet, det blir som man gör det. För min egen del så tycker jag att det är kul att träffa många nya människor, vara med och ta ansvar för viktiga beslut som påverkar både min och föreningens ekonomi. Man har också möjlighet att påverka sitt boende mycket. T ex. vid ett stambyte att alla lägenheter skulle förses med handdukstork, att fixa ett övernattnings rum för medlemmarna att hyra, bygga en föreningslokal som inte fanns tidigare, installera bergvärme, bygga nya lägenheter. Ja listan kan göras lång. Förutom stora frågor så är det också frågor om vår närmiljö, skall vi tillåta katter eller råttor, vilken färg skall fönster och väggar ha etc. De mesta vi gör är spännande och roligt.

 

Om du känner dig hågad av detta men tycke att du kanske inte riktigt kan det där med styrelsearbete och bostadsrätt så tveka inte att höra av dig för det. Det finns gott om utbildning som man kan gå. Och att lära sig skriva bra protokoll är nått som man alltid har mycket nytta av.

 

Har jag sålt tillräckligt nu? – om inte kom och snacka med mig och det andra i styrelsen eller valberedningen så kan du få mer underlag att ta beslut ifrån.

 

… så väl mött på glöggkvällen och jag lovar att bättra mig om skrivandet.

Janurban.