Ordf Bergakungen

Janurban Modigh ordförande i HSB Brf Bergakungen bolggar om händelser och annat som berör bostadsrätter i allmänhet och Bergakungen i synnerhet.

Nu är ställningen snart ett minna blott ...

Kategori: Allmänt

... nu går vi mot ljusare tider

Kategori: Allmänt

Årsstämma 2012 avklarad

Kategori: Allmänt

Så var då 2011 års stämma över. Alltid lika nervöst, det är som en skolavslutning fast mycket mer allvar. Det är ju i alla fall en stämma för ett företag som omsätter över 8 000 000 kr. Trots att jag kan Bergakungen utan och innan så kommer det alltid någon fråga som man inte var beredd på. Stort tack till Rauni på HSB och våra revisorer för att ni ställer upp och jobba så tidigt på året för att får fram vårt bokslut på en månad. Tack också till Skandia Mäklarna som svarat för trycket av vår verksamhetsberättelse. I år lämnade Maggan och Hedvig vår styrelse och jag vill på denna blogg passa på att tacka för den fina insatsen de gjort för vår förening. Samtidigt så vill jag hälsa Anna Kustenberg och Henry Westerberg välkomna in i styrelsen. Anna kommer att ha huvudansvaret för vår närmiljö samt föreningslokalen och Henry kommer att vara sekreterare. Så nu är det bara att kavla upp ärmarna och ta sig an 2012 med nya utmaningar. Bilden ovan tog jag torsdag morgon. Min favorit vy, den talar nämligen om för mig att nu är våren på G och vi går mot ljusare tider. // Janurban

Solen skiner över Bergakungen

Kategori: Allmänt

23 februari Stämma i Bergakungen

Kategori: Allmänt

Torsdagen den 23 februari 2012 är det åter dags för årsstämma i Brf Bergakungen. Jag sitter här och kan nu pusta ut. Det har varit en hektisk tid i januari. Den 18 januari avslutade jag min strålbehandling (mot min prostata cancer) på SÖS vilket innebär att livet är blev mycket enklare. Ingen höjdare direkt att hänga på låset på SÖS varje vardag. Om detta var min privata sits så är också Brf Bergakungen bokslut nu klart och alla handlingar utdelade. Så jag kan sitta här och njuta av det vackra vädret och att allt är klart inför stämman. Björn Carlsson är bokad som ordförande, allt är utdelat, vi har kandidater till styrelsen och vi har skrivit på överlåtelse avtalen för alla nya lägenheter.

Det senaste, dvs. att det tre nya lägenheterna har hittat sina nya ägare är skönt. Det är ju alltid med en viss osäkerhet och spänning som man ger sig in i ett projekt. Samtidigt som hela styrelsen var överens om vad vi skulle göra så finns ju alltid tanken där: ”gör vi rätt” skulle vi hyrt ut i ställa” etc. För att inte tala om att TV och Radio trumpetade i klar toner ut att: ”nu sjunker priserna, marknaden har stoppat, ingen får låna och räntorna går uppåt”. Mång olyckskorpar kraxar och jag måste erkänna att det ibland har smugit sig in en viss oro. Stödet från er alla som bor i vår förening har dock varit stort och det tackar vi för.

 

… så nu ser jag och vi alla i styrelsen med tillförsikt fram emot våren 2012. Vi se den 23:e, varmt välkomna.

Skorsten är nu snart klar

Kategori: Allmänt

Kan man informera för mycket?

Kategori: Allmänt

Kan man informera för mycket frågar jag mig ibland när jag får kommentarer på något som vi informerat om i ett Infoblad. Tja jag vet inte vad jag skall svara på denna fråga annat än att information är svår och något man skall ha respekt för.

 

Vi var på kurs med HSB och informationschefen på förbundet berättade att enbart 12% av medlemmarna läser ett meddelande eller infoblad som vi lägger i brevlådorna. Jag blev lite förvånad jag trodde det var fler. Med det stämmer nog ganska bra. Om vi enbart kallar till en trädgårdsdag med ett infoblad så kommer ca 20 st medlemmar, och det är 12 % av 170.

 

Men det är inte bara så att få läser, ibland läser man också för mycket. Jag skall ge ett exempel:

 

-       När vi skulle genomföra stambytet tog vi fram ett mycket genomarbetat infoblad. HSB sa att det var det bästa de sett.  Vi kände oss jätte nöjda. Det var ju ett komplicerat ärende att informera om. Mycket skulle ske och det var många saker som påverkade oss som boende. Vi skrev också att inför varje trapphus så skulle detaljerad information ske till varje boende. Vi var stolta och trodde allt var frid och fröjd.

-       Men så hände det som vi inte räknat med. Vi hade informerat för mycket vilket gjorde flera boende (speciellt några äldre) väldigt oroliga. En person krävde att få exakt information vad som skulle hända just honom och detta ett helt år innan det var hans tur.

 

Nästan sammas sak har skett igen. Till det här årsmötet har vi gått ut och talat om att vi söker nya medlemmar till styrelsen. Detta har uppfattats som att vi har haft svårt att få personer som vill ställa upp. Så är det inte. Däremot så har vi försökt att fånga nya som kan vara intresserade. Vi i styrelsen känner ju mång men det flyttar ju också in nya som vi inte än lärt oss känna.

 

Nu har vi till stämman 23 februari ett antal namn, men vi vill gärna ha tipps på fler. Det är främst en sekreterare som också vill ansvara för webb samt en person som är intresserad av ekonomi i allmänhet och brf ekonomi i synnerhet.

 

Så passa på att ta chansen om du är intresserad …

 

Vi ses den 23:e

Janurban