Ordf Bergakungen

Janurban Modigh ordförande i HSB Brf Bergakungen bolggar om händelser och annat som berör bostadsrätter i allmänhet och Bergakungen i synnerhet.

Fimpar från balkongen ...

Kategori: Allmänt

Igår tisdag kväll hade vi styrelsemöte. På dagordningen står som fasta punkter; godkännande av föregående protokoll, rapport får förvaltaren, ekonomi, underhållsplan, enhetsmätning el, ARF lägenheter samt övriga frågor. Det som denna kväll tog mest tid var förståss arbetet med de nya lägenheterna. Arbete har nu börjat på alvar och då upptäcks en del saker som kräver nya beslut som t ex att verkligheten inte stämmer med ritningarna och att en vägg därför måste flyttas och att ritningarna måste göras om. Vidare måste bygget finansieras innan vi får in likviderna för lägenhetsförsäljningen, lösa ett tillfälligt likviditetsproblem.

 

På punkten underhållsplan ventilerade vi en del olika frågor som vilka aktiviteter vi bör titta på under detta år samt när vi skall genomföra den årliga besiktningen. Under punkten ”övriga frågor” tar vi upp den typ av frågor som är av aktuell karaktär och som inte kräver någon längre behandling.

 

En fråga som kom upp denna kväll var att det på olika ställen i föreningen börjar dyka upp cigarettfimpar. Enligt melj och telefon från flera boende i föreningen så slängs det fimpar från balkongerna ner på gatan och på de nya uteplatserna. Ser skräpigt ut och luktar illa. Att slänga fimpar från balkonger är naturligtvis direkt olämpligt och kan också vara farligt. Då inställer sig frågan hur får man de som slänger fimpar att upphör med detta. Tja det kanske inte är så lätt men om alla som ser nån som slänger fimpar reagerar och vänligt påtalar det olämpliga i beteende så kanske …

 

Är det någon som har andra bra idéer så är vi i styrelsen idel öra.

 

Annars så skulle jag vara duktig i kväll och göra rent avloppet i diskhon. Ingen lyckat aktion. Just nu sitter jag med stinkande händer och ett läckande diskhoavlopp.  Blir väl att ringa Janne och be om assistans och goda råd. Har just googlat på diskhon Duo Blanco för att se om det fans någon instruktion … men tyvärr utan succé. Så nu känner jag mig misslyckad och ser fram emot att få koppla av till Navy CSI.

 

Vis ses …

vad är ekonomisk plan?

Kategori: Allmänt

Hej igen …

 

Vid det här laget har jag lärt mig att det inte är så lätt att vara aktiv på denna blogg. I kväll har jag varit på HSB Stockholms stämma och sitter nu framför TV:n och suckar över att Zlatan inte kunde hålla sig i skinnet eller hur det nu var.

 

På lägenhetsfronten så går det arbetet vidare och idag måndag har Grytnäs gjort entré på banan. Bygglovet är inte på papper men vi har fått ett förhandsbesked som gör att vi nu kör på. Som boende i 31-39 märkt så har PÅ varit tvungen att jobba även senaste helgen. Tyvärr så har vi inte fått leverans av container som vi önskat och detta har drabbat PÅ som inte hunnit färdigt under den gångna veckan. Nu börjar dock arbetet och det blir nog en hel del oljud när det skall sågas i väggar eller bilas i golv. Grytnäs jobbar väl som vanligt 07.00 till 19.00 måndag till torsdag.

Jag vet inte om alla läser DN men det är så att de har haft en artikelserie om bostadsrätter och bostadsrättsföreningar. I artikeln i helgen så skrev de om att ett viktigt styrinstrument för en förening av ”ekonomisk plan”. Och så är det för föreningar som är byggda från mitten av 70-talet och framåt. När vår förening byggdes så fanns inte ekonomisk plan med i bostadsrättslagen. För oss är det snarare underhållsplanen som styr vad som kommer att hända i framtiden.

 

En annan sak som vi talade om på stämman men som jag nämnt här är att vi har en boende som just nu håller på att bestiga Mount Everest (som yngste svensk). Han heter Robin Trygg http://bergsklattrarbloggen.nyhetsmorgon.tv4.se/ . Styrelsen har beslutat att sponsra honom med tre månader avgift mot att han håller ett exklusivt föredrag för oss i Bergakungen. Något att se fram emot. Men kolla gärna hans blogg.

 

Så vis ses snart, själv ser jag fram emot att få tillbringa en påsksemester på Djurö och börja bygga på fasaden mot norr. Återkommer med mer info.