Ordf Bergakungen

Janurban Modigh ordförande i HSB Brf Bergakungen bolggar om händelser och annat som berör bostadsrätter i allmänhet och Bergakungen i synnerhet.

Årskrönika 2013 – eller i alla fall mitt sista inlägg detta år …

Kategori: Allmänt

Så har då ytterligare ett år passerat. Av någon anledning så känns det som att jag slutat räkna. När jag var yngre trodde jag att man blev väldigt gammal för varje år som gick men nu vet jag att de senaste 25 åren har jag varit ganska lika. Kanske har jag blivit något klokare och lite stelare i mina leder, annars är allt som vanligt.

 

2013 blev emellertid väldigt speciellt. Första mars blev jag pensionär och hade väl inte några speciella förväntningar på vad som skulle ske. Att jag skulle lata mig och njuta av det goda livet bestämde jag när min cancerbehandling var över. Och inte var det speciellt svårt med den sommaren som vi hade. I stället för, att som vanligt, jobba och renovera på landet blev det mer hängmatta och bubbel. Jag hade dock en intension att uppdatera denna blogg oftare än tidigare, men vän av ordning har naturligtvis sett att så blev det inte. Nå ja skam den som ger sig. Vad är då orsaken till denna slapphet. Tja när jag jobbade så var jag alltid i gång hela tiden (dag som natt). Fick jag ett mejl som berörde Bergakungen så svarade jag på det direkt (mellan jobbärenden), ringde någon så tog jag telefon reste jag mig upp, gick och hämta kaffe, samt svarade på ärendet. Allt gick liksom i ett, jobb och Bergakungen alltså. En typ av ärendet blev liksom ett avkopplingsmoment för den andra typen av ärende. Men nu som pensionär är det annorlunda, det har blivit ett halvt företag att slå på datorn och svara på ett mejl. J

 

Man kan konstatera att jag gått på halv maskin (eller kanske dvala) 2013 och året har nov varit ett mellanår även för Bergakungen. Vi har koncentrerat oss på att effektivisera vårt styrelsearbete. Underhållsplanen har digitaliserats och vi har besluta om att även digitalisera alla våra ritningar. Under årets första del genomfördes en stor utredning (av HSB konsult) beträffande statusen på våra fönster, fasader och balkonger (resultatet kommer att presenteras 15 januari 2014 på en informationskväll). Under hela året och speciellt andra halvan har vi ägnat mycket tid åt ett problem med att våra värmepumpar stör några lägenheter. Ett problem som varit svårt att lösa och krävt konsultation av ljud- och akustik specialister. Att flytta/bygga om vår värmeanläggning är ganska kostsamt och vi måste vara helt säkra på (om man nu kan vara det) att den lösning som vi nu gör verkligen löser problemet och inte bara flyttar det till andra lägenheter.

Mitt uppe i det intensivaste arbetet med flytten av värmepumparna så kommer också Nacka kommun med sitt ”Program för PLANIAOMRÅDET på västra Sicklaön” som i stor utsträckning berör Bergakungen – snack om dålig ”timing”. Nåja det finns ju andra än styrelsen som är engagerade i Bergakungen, och tack för det så att vi han komma in med ett antal skrivelser i tid.

 

När jag skriver detta så är första etappen av ombyggnad av pannrummet klart, dvs. vi har flyttat ackumulatortankarna för varmvattnet från undervåning i pannrummet upp till ett mellanplan samt ljutit ny fundament längst ner där värmepumparna skall stå (fundament med vibrationsdämpande inlägg). Efter nyår kommer arbetet med att flytt värmepumparna att starta och beräknas vara klar under februari. Därefter kommer en injustering av systemet att ske samt iordningställande av två garage (ett där värmepumparna har stått och ett där oljetanken står). Arbete löper på enlig plan. Vissa störningar har förekommit för oss boende och ytterligare störningar kan nog förekomma även några veckor in i 2014.

 

2014 startar som vanligt med en rivstart för oss i styrelsen. Föreningsstämman är planerad till 26 februari och till dess skall; bokslut och verksamhetsberättelse tas fram, dokumenten skall godkännas av revisorerna samt därefter tryckas och distribueras. Vi skall också hinna med ett informationsmöte den 15 januari där vi skall redovisa HSB konsults rapport om fönster, fasader och balkonger. Vi planerar för ett beslut om byte av fönster till stämman. Vidar skall vi diskutera vad eller om vi skall agera mera i samband med ”Program för PLANIAOMRÅDET på västra Sicklaön”, men mer om allt detta den 15 januari

 

… som ni kanske förstår så lever jag (och vi i styrelsen) i högsta grad. Jag har faktiskt en massa till som jag skulle vilja skriva om så jag får väl ta och bli lite flitigare med minna inlägg.

Ta det lugnt vid nyår och njut av utsikten från ”berget” – vi vet inte hur länge vi får ha det för oss själva …

 

Gott nytt år