Ordf Bergakungen

Janurban Modigh ordförande i HSB Brf Bergakungen bolggar om händelser och annat som berör bostadsrätter i allmänhet och Bergakungen i synnerhet.

... diverse att rapportera :-)

Kategori: Allmänt

Att vara flitig och blogga är inte tydligen så lätt, i alla fall inte för mig i alla fall. Men för att inte tappa fart så tänkte jag idag i alla fall komma med lite information.

 

Om någon har undrat vad som sker med ”fotbollsplan” i gropen vid Becksjudarvägen 55 så håller Nacka kommun på att bygga en förskola. Föreningen har fått ritningar för kännedom och ev synpunkter. Men de har ju redan börjat bygga så vad skall vi säga om vi nu hade något att erinra.

 

Råttjakten går vidare. Anticimex är inkopplad och de skall lämna en offer till oss samt att de också kontaktat kommunen även kommunens mark måste saneras. Anna Nässelkvist är den i styrelsen som driver dessa frågor.

 

Projektet ARF lägenheter går vidare. Det officiella bygglovet är anlänt. Väggar är uppsatta, väggar är rätade, golv är bilade och rännor är frästa för att gömma elledningar. Val av vitvaruleverantör är gjord och det blev Siemens. Lägenheterna är inmätta för att fastställa kvadratmetern per lägenhet. Skandiamäklarna kommer nu att starta försäljningen. Som tidigare så kommer lägenheterna att säljas till ett fastpris då detta ju är en upplåtelse från hyresrätt till bostadsrätt som vi gör.

 

Som jag hoppas alla sett så har vid genomfört två tillfällen med trädgårdsskötsel. En på en lördag förmiddag och en på en mångdag kväll (igår). Lördagen blev bra men måndag kvällen blev ingen hitt. I alla fall inte beträffande närvaron. Men det blev fint i våra rabatter i alla fall. Vi får väl se om vi måste arrangera ett tillfälle till, vem vet …

 

Så till sist, vi får fortfarande in klagomål på att det slängs skärp och fimpar från balkongerna. Man frågar sig vem som gör så? Sköt om er alla och skönt att värmen äntligen kommit, och detta rejält också, Janurban