Ordf Bergakungen

Janurban Modigh ordförande i HSB Brf Bergakungen bolggar om händelser och annat som berör bostadsrätter i allmänhet och Bergakungen i synnerhet.

Bergakungen fryser

Kategori: Allmänt

lördag 1 februari 2014

 

Dagen var planerad; förs skulle jag ut och skotta snö sen snickra två sideboards till soffan i vardagsrummet hemma. Därför upp med tuppen och inte sova för läng denna morgon (som annars blivit mycket vanligt som pensionär). Fredagseftermiddagen hade annars satt sina varningar. Peter som ansvara för flytten av värmepumparna för Bergakungen ringde mig kl 16 och tycket att vi borde nog fyll på olja. På mätaren markerades 0% kvar i tanken. Men kör för f-n svarade jag direkt, och tänkte det kan nog bli kallt i natt i Bergakungen. Så man kan nog säga att jag var förvarnad.

 

Halv nio ringde telefonen första gången och sen gick den varm eller rättare sagt båda telefonerna gick varma (och troligen ringde den nog även hemma i bostaden så sonen fick nog ingen välförtjänt sovmorron).

 

Så det blev som väl alla förstår inte någon vila direkt.

Till Antti: ”ring mig så fort tankbilen kommer och förresten gå och lås upp tanken direkt”.

Till Peter: ”när har de lovat att komma med olja, det är väl ett tiotal boende som ringt”

Antti: ”nu har jag låst upp och skottat”

Peter: ”de kommer om en kvart, jag har skickat en av mina killar för att starta upp pannan så fort oljan är i tanken”

Antti: ”nu är tankbilen här”

Antti: ”nu är oljepannan i gång”

Peter: ”nu är oljepannan igång, puhhh”

Till Claes (ansvarig för entreprenaden): ”hur i h-v kunde ni missa att oljan var slut …

Till Antti: ”tack för bra jobb”

Till hustrun: ”kan man få en förmiddags fika”

 

Jag går upp till datorn och loggar in mig på Jadaab och vår anläggning. Mycket riktigt oljepannan går och temperaturen mot radiatorerna stiger, varmvattnet uppe i 30 grader. Tio minuter senare: värme stiger och så även varmvattnet.

Svarar på några mejl från boende som är oroliga, samt mejlar till styrelsen att gå upp och skriva under årsredovisningen som ligger på bordet i styrelserummet samt ber Per publicera .pdf-filen på hemsidan som ”preliminär årsredovisning”.

Nu kan jag gå ut och skotta snö …

 

På plats i ”vebon”, ytterligare några medlemmar ringer men nu känner jag mig lugn. Nu skall jag fixa sideboarden.

 

22.00 borden är klara och inoljade och värmen är tillbaka i Bergakungen, första delen av ”schlagern” är avverkad och jag ser fram emot vad Netflix kan erbjuda i kväll!

 

… februari 2014 har börjat bra, vi ses!

 

Janurban