Ordf Bergakungen

Janurban Modigh ordförande i HSB Brf Bergakungen bolggar om händelser och annat som berör bostadsrätter i allmänhet och Bergakungen i synnerhet.

Söndag kväll oktober 2011

Kategori: Allmänt

Söndag kväll och det är dags att jobba imorgon igen. Våra nya lägenheter är nu färdigbyggdag och nu återstår bara att ta ner skorsten en bit. Mäklare fotograferade lägenheterna i torsdags och nu är det dags att starta försäljningen på riktigt.

 

Va då föresten, va sa du? Ta ner skorsten en bit …

 

Tja det har jag kanske glömt bort. Det är nämligen så att vi för något år sen upptäckte att vi hade sprickor i skorsten. Vi och vi, det var väl Lennart i 37:n som såg det först och larmade oss. Och som väl alla av er som läser detta troligen har sett så sitter det ju ett antal fula spännband och det är ner till det nedre spännbandet som vi skall sänka skorsten. Då kommer vi under sprickorna och det är inte någon risk att det faller ner i huvudet på någon. Vi befinner oss just nu inne i en upphandling av leverantör för arbetet. Vi har fått in tre offerter och Kurt och Hasse Z hjälper oss med utvärdering, bygglov och att leda entreprenaden. Jobbet kommer troligen inte att ske under vintern då det komplicerar rivningsarbetet, det är ju liksom ganska högt. Mer info om detta kommer senare när vi valt entreprenör och fått byggnadslov. Tyvärr är detta ett så typiskt underhållsarbete som vi är tvungna att genomföra. Vi kan inte chansa på att skorstenen håller.

 

Det var kul att PUB kvällen med Robin blev så lyckad. Tack Robin för ett mycket uppskattat föredrag. Tyvärr missade jag det. Hade av någon konstig anledning dubbelbokat mig den kvällen men jag kände stämningen när jag kom (lite senare) och hörde hur alla var entusiastiska. Vi tänkte ha nån mer PUB kväll detta år, är det någon som har ett bra tips på ett program så hör av er.

 

Vi hörs igen på detta media … JUMJUM

Spricka i skorsten

Kategori: Allmänt

Hej kära Blogg …

Kategori: Allmänt

Det är inte så alldeles enkelt att skriva denna blogg. Jag vill ju försöka fokusera på frågor som berör Bergakungen men det får inte bli för pretentiöst för då kan jag döda min entusiasm, det skall ju kännas kul och utmanande att skriva eller bolgga som det heter.

 

Några från styrelsen var med på en juridikkonferens i den gångna helgen, arrangerad av HSB. Det är svårt att kortfattat berätta om vad vi gick igenom men en sak kan jag kommentera. Det är mycket man skall kunna för att driva en bostadsrättsförening. Men jag återkommer till detta. Skall försöka stycka upp det vi fick lära oss i helgen i flera inlägg.

 

Som jag hoppas att alla i Bergakungen noterat att Robin Trygg kommer och berätta om sina upplevelser i Himalaya. Jag har för många år sedan hört en annan bergsbestigare berätta om Mount Everest och det var mycket intressant och häftigt, så jag är i alla fall full av förväntan. Hoppas att vi ses den 20:e.

 

Ni som också läst infobladet om ”Robin” har säkert noterat att vi behöver nytt blod till styrelsen. Hedvig behöver en större lägenhet och Maggan skall provbo i Näsbypark.

Vi behöver en sekreterare som också gärna vill jobba med vår hemsida, en ekonom som är sugen att jobba med (eller lära sig) en bostadsrättsförenings ekonom. Men vi vill också hitta en entusiast som vill jobba med att utveckla vår boendemiljö och trädgård. Att det är trevligt i och runt våra hus är viktigt. Så en liten uppmaning till den som känner sig hågad: kontakta någon i valberedningen eller någon av oss i styrelsen (vi bits inte).

 

Att var med i styrelsen för Bergakungen är krävande och ibland jobbigt men också roligt och mycket givande. Man får vara med och påverka sitt boende och arbetet sker ju ”hemma” så det går oftast att lösa utan att engagemanget skäl för mycke tid. Uppskattningen som man får från medlemmarna ge också en hel del energi och förgyller livet och utvecklar en som människa.

 

Nog om detta. Om någon undrar hur det är med mig så mår jag oftast bra. Min behandling fortskrider och i slutet på november är det dags strålning. Men den dagen den sorgen.

 

Vi hörs och syns …

Janurban