Ordf Bergakungen

Janurban Modigh ordförande i HSB Brf Bergakungen bolggar om händelser och annat som berör bostadsrätter i allmänhet och Bergakungen i synnerhet.

God Jul i stugan

Kategori: Allmänt

 
Så har då åter nästan ett helt år gått. 2012 har varit omtumlande för mig privat och lite halvslitigt för Bergakungen.
 
Om vi börjar med det privata så startade året med en fokusering på att klara av strålningsbehandlingen på SÖS så snabbt som möjligt. Dvs. tiden gick ju inte att påverka man det gällde att fokusera, dra ner luvan på huvudet och bara köra på. Så man kan väl lätt påstå att mitt minne av januari 2014 handlade mycket om att infinna sig på SÖS kl 07.00 på mornarna för att sedan köra direkt till jobbet. Inte fråga för mycket och inte spekulera i utgången.
 
Nå väl, januari gick och snart var det maj, solen började värma och SÖS meddelade mig att mitt PSA värde var 0,035 och att jag kunde anse mig som frisk. Tja om jag är ”frisk” är det väl några som har synpunkter på, men jag var i alla fall cancer fri. Nu var det bara att stå ut med biverkningarna, men det tar vi en annan gång …
 
När det gäller Brf Bergakunen har det väl varit någon form av mellan år. Dvs vi har egentligen inte haft något stort på G. Vi avslutade projektet ARF-lägenheterna och fick tre nya lägenhet så att vi idag har 170 lägenheter att förvalta. Apropå förvaltning så har ju denna (förvaltningen alltså) under året skett mycket egen regi. En nyttig och lärorik erfarenhet som nu avslutat med att vi får in en ny fastighetsskötare, Nacka Drift & Skötsel samt att vi tar tillbaka en förvaltartjänst får HSB. Vi hälsa Pierre Söderholm och Ulf Bergman med sitt folk välkomna till Bergakungen.
För Pierre är det inte en ny erfarenhet, när jag flyttade in för 18 år sen var han fastighetsskötare och drifttekniker i Bergakungen. Vi hälsar dem mycket välkomna.
 
Vi har också förnyat vårt avtal med HSB om ekonomi- och lägenhetsadministration samt återupptagit förvaltartjänsten. Beträffande förvaltartjänsten så har jag känt att det varit för slitit att tjafsat med medlemmar som inte vet vad det innebär att bo i en bostadsrätt. Inte förstår sina skyldigheter eller tror att man betalar ”hyra” för sin lägenhet och inte behöver bry sig. Jag vill dock här påpeka att de flesta medlemmarna som jag kommer i kontakt med är mycket trevliga, ställer upp och hjälper till samt kommer med glada tillrop och bra tipps. Men det är klart man kan ju inte vara alla till lags.
 
Vad kommer då att hända under 2013? … tja vem vet!
Vi i styrelsen har ju några frågeställningar som stått änge på vår agenda:
 
    => Nytt passersystem med kanske ny bokning av tvättstugor och digitala anslagstavlor
    => Fasad projekt: balkonger, fönster och fasade Det senare projektet, dvs. att se över balkonger, fönster och fasade är inte något litet projekt.
2013 blir troligen ett mobiliserings år där frågorna: ”vad”, ”hur” och ”varför” samt hur skall detta finansieras måste klaras ut.
Vi har ju som ni vet startat med två PUB kvällar på ämnena samt beställt en extern konsult som skall ta fram ett beslutsunderlag för styrelsen att jobba vidare på. Det är dock in inte en enkel fråga utan visa åtgärder som vi kan ställas inför kräver stämmobeslut. Men vi tar en sak i taget och återkommer som vanligt med information så att alla medlemmar skall känna att man är med ”på vagnen” så att säga.
 
Så till er alla (som läser denna blogg) och från mig och alla i styrelsen, en riktigt God Jul och ett gott slut på 2012.
Janurban