Ordf Bergakungen

Janurban Modigh ordförande i HSB Brf Bergakungen bolggar om händelser och annat som berör bostadsrätter i allmänhet och Bergakungen i synnerhet.

Mustaschkampen

Kategori: Allmänt

Hej nu var det ett tag sen jag skrev på denna blogg och tyvärr finns det en orsak till varför jag haft tankarna på annat. Men låt mig backa lite.

 

För ca 16 år sen flyttade jag in på becksjudarvägen 41, tre trappor utan hiss och för säkerhetsskull så skulle alla flyttsaker upp till över etaget då vi renoverade det undre. Så således skulle det bäras ytterligare en trappa upp. Puhhh ... jag bar säker 40 flyttkartonger denna dag. Med mig och hjälpte till att flytta var min bästa kompis Janne, jag och AC hade hjälpt honom att flytta några gånger så han bjöd igen så att säga. Janne två meter lång och vägde säker 100 kilo var nu bara en spillra av sitt forna jag men hjälpte ändå till att bära enklare och sköra saker. Janne var hårt härjad av sin prostata cancer.

 

- ”men Janne finns det inge bot?”

- ”Jo men jag kom för sent, jag gick för länge och hade besvär”

- ”men Janne varför då”

- ”tja du vet Janurban, vi grabbar vi sackar ju inte om våra problem”

 

Janne dog ett år senare och jag lovade mig heligt att ”snack” och inte vänta för länge. För några år sedan började jag att lämna PSA prov och för ett och ett halvt år sen började värdet stiga och i maj i år fick jag beskedet att jag hade prostata cancer. Tack och lov har de upptäckts tidigt och den har inte spridit sig (enlig magnetröntgen och skellett röntgen).

 

Jag har nu påbörjat min behandling och den beräknas pågå till sista april 2012. Jag mår just nu bra och har inte några problem, förutom alla tankar som kommer och går. Jag ser fram emot hösten och att får avsluta projektet ”ARF lägenheter”. Och skall nu bli bättre på att uppdatera denna blogg, jag flår väl skylla på att det varit liter rörigt i min värld den senaste tiden. Men ”life must go on” och du som är över 55, ha koll på dit PSA värde.

 

Vi hörs …

Janurban