Ordf Bergakungen

Janurban Modigh ordförande i HSB Brf Bergakungen bolggar om händelser och annat som berör bostadsrätter i allmänhet och Bergakungen i synnerhet.

Två PUB kvällar avklarade …

Kategori: Allmänt

Så har vi klarat av två PUB kvällar, eller rättare sagt det blev väl med föredrag med PUB än PUB med program. Men det har väl ingen större betydelse. Intresset var lite olika, man får väl säga att det var ett ljumt intresse för köksavfallskvarnar men desto större för balkonger.

Mer än 30 medlemmar dök upp och frågandet var livligt. Och man kan nog utan överdrift konstatera att Balkonger berör och i Bergakungens fall är i behov av åtgärd. När man sitter i styrelsen så är det många hänsyn som skall beaktas. Att får den reaktionen från våra medlemmar så här direkt är mycket stimulerande. Men det blev ju inte bara prat om balkonger utan även fönster och fasader. Och det är väl inte så konstigt, för de hör ju på sitt sätt ihop. Mycket blev det för styrelsen att tänka på. Så det är väl då dags att går till verket …

Beträffande PUB kväll så är det inte så lätt att informera och samtidigt locka medlemmarna att delta. Inför kvällen så fick jag två arga mejl. Annie som ilsket påstod att styrelsen drev en linje att glasa in alla balkonger och Thris vars mejl jag inte förstod ett dugg men var så arg att bildskärmen brann upp. Tja skämt åt sidan, men … om båda istället för att skriva elaka mejl varit med på vår PUB kväll hade de kunna får svar på sina frågor och dels kanske fått en information förklarat hur saker och ting förhåller sig.

I Bergakungen har vi en tradition att vara öppna mot våra medlemmar och se till att vi förankrar saker som vi gör. Att driva ett balkong projekt, byta ut fönster eller renovera fasaderna är inga småprojekt. Att t ex ”köra över” sina medlemmar är inte en enligt min uppfattning framgångsrik strategi. I de stora projekten som jag har haft förmånen att driva för Bergakungen (stambytet - 35 miljoner, Lägenhet 2005 – 33 miljoner, Bergväreme 10 miljoner, ARF lägenheter 6 miljoner) har vi i styrelsen alltid varit mycket noga med att alla som bor i Bergakungen fått information och möjlighet att göra sin stämma hörd. Och så kommer det självklart även att ske i detta fall.

Ett resultat av torsdagens PUB kväll blev i alla fall att de närvarande var intresserad av att höra mer om vad det finns för olika alternativ i samband med en balkong renovering. Vidar med alla kommentarer om problem med befintliga balkonger och fönster så kommer nog frågan att prioriteras upp i styrelsen. Men och det vill jag trycka extra på, detta är inga snabba projekt. Det är mycket som måste klaras ut innan man kan trycka på knappen.

så hav förtröstans …
Janurban

Kommentarer


Kommentera inlägget här: